Želi se jednog dana tu doseliti
0

Tomić unajmio stan u Monaku, komšija mu Đoković

Totalsport
Bernard Tomić (Foto: AFP)
Bernard Tomić (Foto: AFP)
Australska tinejdžerska teniska zvijezda bh. korijena, Bernard Tomić, nakon vrlo uspješnog nastupa u Wimbledonu je otputovao u Monako, gdje je predao zahtjev za prebivalištem, prenose australski mediji.

Mnogi svjetski teniseri su stanovnici "poreznog raja" Monaka, a pridružit će im se i Tomić, koji bi tamo jednog dana volio kupiti i vlastitu nekretninu, no, zasad će unajmiti studioapartman vrijedan milion i po dolara, kojeg će plaćati 120.000 dolara godišnje.

Budući da je u Wimbledonu za plasman u četvrtfinale zaradio 210.000 dolara, a konto će podebljati i sa još barem 100.000 dolara zagarantovanih ugovorom zbog ulaska u 75 najboljih tenisera svijeta, to će zasad biti i više nego dovoljno za plaćanje najma. U bliskom susjedstvu bit će mu Novak Đoković, teniser koji ga je zaustavio u četvrtfinalu Wimbledona...

"Moje državljanstvo će uvijek biti australsko. U Monako idem iz drugih razloga. Ako želite imati dobru i dugu karijeru, morate uraditi stvari koje su dobre za vaš posao. Monako je krasno mjesto za život, možda ću jednog dana imati dovoljno novca da mogu ovdje živjeti. No, još sam daleko od toga jer je cijena kvadratnog metra 30.000 eura, to sebi još ne mogu priuštiti", izjavio je Tomić.