Tenis
0

Tomić: Imam igru za osvajanje Grand Slam turnira

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Mladi, 18-godišnji australski teniser Bernard Tomić dokazao je u Wimbledonu svoj veliki talent. Nakon poraza u četvrtfinalu od Novaka Đokovića, pokazao je i da mu ne nedostaje samopouzdanja.

Sjajno je Tomić odigrao ovaj Wimbledon. Prošao je kvalifikacije i stigao do četvrtfinala glavnog turnira, svladavši na tom putu i petog tenisera svijeta, Robina Söderlinga. U četvrtfinalu ga je sa 6-2, 3-6, 6-3, 7-5 zaustavio drugi teniser svijeta Novak Đoković.

Započeo je mladi igrač bosanskih korijena ovaj turnir kao 158. teniser svijeta, a na sljedećoj rang-listi bit će blizu 70. pozicije i smijenit će Lleytona Hewitta s pozicije broj 1 kada su u pitanju australski igrači.

"Prošle noći nisam baš dobro spavao. Moj imunološki sistem nije bio kakav je trebao biti u prvom setu, u prvih četiri-pet gemova", rekao je Tomić nakon poraza od Đokovića.

Kod 1-1 u setovima imao je 3-1 u trećem setu, samo da bi izgubio sedam gemova zaredom...

"Imao sam svoje šanse. Da sam bio malo pametniji, neke stvari bih vjerojatno drukčije učinio. Nisam u trećem setu bio na istoj razini koncentracije kao u drugom setu", analizirao je Tomić, a onda je rekao ono što su vjerojatno novinari najviše željeli čuti...

"Mislim da imam igru s kojom mogu osvojiti Grand Slam turnir. Nadam se, u sljedeće dvije godine. Samo ako ću biti mentalno dovoljno jak.Ne krećem se tako dobro kao Novak Đoković. Volio bih popraviti svoj retern i vraćati servise tako dobro kao on. Time bih stavio još veći pritisak na moje protivnike. Kada napravite ovakve rezultate, to vam govori da vam treba još samo nekoliko mečeva do osvajanja titule. Znam koji su sada moji ciljevi. Odmor je jedan od njih", zaključio je Tomic.