Srbijanski teniser
11

Tipsarević hvali Džumhura: Nevjerovatno je kakve napore može izdržati na terenu

Piše: D. B.
Janko Tipsarević (Foto: EPA-EFE)
Janko Tipsarević (Foto: EPA-EFE)
Poznati srbijanski teniser Janko Tipsarević je u intervjuu za RTRS između ostalog govorio o najboljem bh. teniseru Damiru Džumhuru te je pokazao koliko ga cijeni i poštuje.

"Džumhur je jedan nevjerovatan atleta, to što on može izdržati na terenu, kakve napore, to je zaista nevjerovatno. Eksplodirao je u posljednjih nekoliko godina, drago mi je kad vidim da se neko probije, a onda sljedeće godine potvrdi to. Lakše se probiti nego potvrditi svoje mjesto. Odjednom te treneri i igrači gledaju ozbiljnije. Kad se probiješ, to se nekako dogodi preko noći, otvori ti se žrijeb, imaš sreće i tako dalje. To nije Damirov slučaj, osvojio je dva ATP turnira, igrao finale i dobijao dobre igrače. Sljedeće godine kad potvrdiš to što si uradio, to zaista znači da pripadaš tu. Meni je mnogo draža bila druga godina kad sam se održao u top 10, nego prva kad sam se probio, jer je mnogo teže", izjavio je Tipsarević.

Dodao je da mu je drago što je popularni Džumi u vrhu svjetskog tenisa.

"Veoma mi je drago zbog njega jer znam da dolazi iz skromne porodice i obične sredine poput mene i uspio je naći svoje mjesto pod suncem u samom vrhu svjetskog tenisa. Nevjerovatno", rekao je srbijanski teniser.

Biranim riječima je govorio i o hrvatskom teniseru Marinu Čiliću.

"O Čiliću da ne pričam, dominantan je faktor u svjetskom tenisu. On je napravio veliki skok u posljednje dvije ili tri godine. 'Zakucao' se na 4., 5. ili 6. mjesto i sada je ozbiljna prijetnja za bilo koji Grand Slam. Uvijek su favoriti Novak i Nadal, ali da se pogodio tajming, Čila je mogao osvojiti Australian Open. Da je napravio ranije break u petom setu, bio bi pobjednik", završio je Tipsarević.