Napadao polaznice akademije
0

Teniskom treneru osam godina zatvora zbog silovanja

Totalsport
Regis de Camaret (Foto: AFP)
Regis de Camaret (Foto: AFP)
Bivši francuski teniski trener Regis de Camaret (70) osuđen je na osam godina zatvora i doživotnu zabranu rada u tenisu na Kaznenom sudu u Lyonu...

De Camaret je proglašen krivim za silovanje, odnosno pokušaj silovanja dviju nekadašnjih polaznica njegove akademije u Saint-Tropezu.

Priča o De Camaretu je izašla na vidjelo 2005. godine kada je bivša teniserka Isabelle Demongeot objavila knjigu u kojoj je nekadašnjeg trenera optužila za seksualno zlostavljanje tokom više godina. Nakon toga se javilo još nekoliko žena koje su tvrdile da ih je De Camaret silovao, dirao i ponašao se neprikladno na druge načine dok ih je trenirao tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

U međuvremenu je, međutim nastupila zastara za sve slučajeve osim za dva. Obje žrtve su danas 36-godišnjakinje, s time da je jedna optužila De Camareta za silovanje, a druga za pokušaj istog.

Osumnjičeni trener je tokom prvog dana suđenja rekao da je atmosfera na njegovoj akademiji bila pogodna za avanture, te da je s dvije žene koje ga optužuju flertovao i vodio "ljubavne igre".

Nekadašnja treća teniserka svijeta Nathalie Tauziat, koju je također trenirao, svjedočila je na suđenju u njegovu korist.