Justin Gimelstob
0

"Teniserke su kuje"

Sarajevo-x.com
Justin Gimelstob, direktor Udruženja tenisera morao je smisliti efetivno izvinjenje nakon nepromišljene izjave koju je dao o ženama koje igraju tenis.

Naime, ovaj bivši profesionalni teniser je dao neukusne komentare na pozadinu francuske teniserke Tatiane Golovin, te u vezi Alize Cornet i Čehinje Nicole Vaidisove.

31-ogodišnji Gimelstob u radijskoj emisiji je za Annu Kournikovu rekao: "Ona je kuja." Upitan da li mrzi ovu 27-ogodišnjakinju, odgovorio je: "Mržnja je vrlo jaka riječ. Ja je prezirem do maksimuma."

U toku svoje karijere on je bio poznat po nesuvislim komentarima u ATP takmičenju. Najbolji plasman koji je ikad dostigao bilo je 63. mjesto, ali je 1998. osvojio Australian Open i French Open u dublovima gdje mu je partnerica bila Venus Williams.

Na pitanje da li bi poželio aferu sa teniserkom-modelom Kournikovom, rekao je: "Ni slučajno. Nimalo me ne privlači. Ipak, ne bi mi smetalo da to uradi moj mlađi brat. Cura ima sjajno tijelo, ali njeno lice može dobiti pet (na skali od deset)."

"Teniserkama inače fali društvenosti. One ne idu na više škole, ne idu na zabave," rekao je.

World TeamTennis Pro League je odlučio da ga kazni za uvredljive komentare, a on se morao duboko izvinjavati što mu je "jezik brži od mozga".