Tenis
0

Teniserke BiH ostale u drugoj grupi euroafičke zone Fed cupa

FENA
Ženska teniska Fed cup reprezentacija Bosne i Hercegovine i narendne sezone će igrati u Drugoj grupi Euro-afričke zone. U posljednjem nastupu na turniru, koji se igrao na Mauricijsu, teniserke BiH su u odlučujućem meču za opstanak savaldale reprezentaciju Finske s 2:0.

U prvom meču Dijana Stojić je lako nadigrala Emmu Sofiju Helisten sa 6:1,6:3, dok je našto teži zadatak imala Sandra Martinović, koja je bila bolja od Pie Suomalainen sa 7:5, 3:6, 6:4.

Iako su procjene uoči puta na Mauricijus bile da se ekipa BiH može plasirati u Prvu grupu, selektorka Sanja Kovač zadovoljna je nastupom naših teniserki.

" Okolnosti u kojim smo se našli, nedovoljno zaliječena povreda prve igračice Mervane Jugić-Salkić, vremenski uslovi i težak žrijeb, učinili su da možemo biti potpuno zadovoljni osvojenim petim mjestom. Martinović i Stojić dale su sve od sebe, smogle su snage igrati u tropskim uvjetima velike vlage i vrućine zbog čega im čestitam na obavljenom poslu", kazala je Sanja Kovač.

U četiri odigrana meča na turniru teniserke BiH zabilježile su pobjede nad Norveškom 3:0 i Finskom 2:0, dok su poražene u susretima s reprezentacijama Portugala i Gruzije (0:2), koje su izborile nastup u prvoj grupi Euro-afričke zone u narednoj sezni.

Konačni poredak: 1. Gruzija i Portugal, 3. Južnoafrička Republika i Grčka, 5. BiH, 6. Finska i 7. Norveška.