Šokantni detalji
55

Teniserka priznala: Bilo je zaraženih igrača na Roland Garrosu, ali i poseban dogovor

N. K.
Alize Cornet (Foto: EPA-EFE)
Alize Cornet (Foto: EPA-EFE)
Francuska teniserka Alize Cornet (32) svojim intervjuem za L'Equipe gurnula je u drugi plan temu o odustajanju tenisera Marina Čilića i Mattea Berrettinija s Wimbledona zbog korone.

Naime, Alize je danas priznala da su mnogi teniseri na prethodnom Roland Garrosu igrali zaraženi koronavirusom te da je među njima postojao dogovor da se o tome šuti.

"Mnogi igrači na Roland Garrosu su imali probleme s koronom i dogovorili smo se da ne pričamo ništa. Imali smo temperaturu, bolove u grlu, nastavili smo igrati... Kada se takve stvari pojave u medijima, onda se vatra brzo proširi i malo me to brine", rekla je Cornet.

Ipak, Francuskinja je dodala da ne potcjenjuje koronavirus.

"Uvijek je bilo igrača koji su se provlačili zbog bolesti, da ne misli neko da potcjenjujem koronu. Ima onih sa stomačnim problemima. Prije nekoliko godina je na jednom turniru došlo do velikih problema zbog hrane koja nije bila baš svježa. Za one koji imaju gastroenteritis se sigurno ne uvodi neki protokol", poručila je Cornet.

Inače, francuska teniserka koja se nalazi na 35. mjestu WTA liste u drugom kolu Wimbledona igrat će protiv Amerikanke Claire Liu.