Šok i nevjerica
7

Teniseri i teniserke ljuti zbog načina na koji su saznali da je Indian Wells otkazan

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najbolji teniseri i teniserke svijeta smjestili su se u hotele u Indian Wellsu i vršili posljednje pripreme pred početak prvog Masters turnira sezone, a onda je kao grom iz vedra neba stigla vijest - turnir je otkazan zbog straha od koronavirusa.

Ta vijest je šokirala tenisere i teniserke koji i nisu baš na najljepši način primili vijest o otkazivanju turnira.

Jamie Murray, jedan od najboljih dubl igrača svijeta, smatra kako je nepotrebno donesena odluka o otkazivanju.

"Nije dobro za tour ako je Indian Wells otkazan zbog jednog slučaja koronavirusa u ovom okrugu. U okrugu u kojem se igra Miami Open ima ih više nego ovdje. Monte Carlo graniči sa sjevernom Italijom koja je trenutno u karantinu. Šta je sa French Openom? Wimbledonom?", poručio je Murray koji strahuje od toga da će većina velikih turnira biti otkazana ako se organizatori budu vodili primjerom iz Indian Wellsa.

Britanska teniserka Heather Watson se slaže sa Murrayem.

"Indian Wells je otkazan zbog jednog slučaja koronavirusa", napisala je Watson koja je potom svojim pratiteljima postavila pitanje da li je ovo opravdano ili je pretjerana odluka.

[TWITTER]1236882280523546625[/TWITTER]

Diego Schwartzman je razočaran načinom na koji je objavljena odluka.

"Bilo bi dobro kada bi ATP malo bolje komunicirao sa igračima u vezi sa odlaganjem turnira kada smo već svi na licu mjesta. Saznati takvu stvar preko društvenih mreža ili WhatsAppa nije baš najsretnije rješenje", napisao je Schwartzman.

Poruku Belgijanke Kirsten Flipkens ne treba prevoditi:
S obzirom da je na osnovu jednog potvrđenog slučaja otkazan Masters u Indian Wellsu, sportska javnost s pravom može strahovati da će se i ostali turniri masovno početi otkazivati, a to bi svakako bio veliki udarac za svijet tenisa.