Tenis
0

Tenis: Nefisa Berberović dvostruka pobjednica turnira

FENA
Mlada bosanskohercegovačka teniserka Nefisa Berberović osvojila je dvije titule na juniorskom turniru do 12 godina "UNIQA OPEN", održanom na terenima TK "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru.

Članica tuzlanske Slobode u finalnom meču singla savladala je Nou Yaron iz Izraela sa 6:3, 6:0, dok je u paru sa Turkinjom Berfu Cengiz do druge titule došla pobijedivši izraleski dubl Inbar Cohen/ Noa Yaron sa 6:4, 7:6.

U konkurenciji juniora slavio je Kaya Gore iz Turske, koji je u finalu bio bolji od Rusa Leonida Sheyngezikhta sa 6:1, 6:2. Gore je slavio i u dublu sa Igorom Hajdukovićem iz Srbije savladavši u finalu Bjeloruse Artisa Ausijeviča i Aliaksandra Liaonenka sa 6:2, 6:2.

Ovogodišnji turnir iz kalendara Tenis Evrope bio je jedan od najjačih do sada, jer je okupio visokorangirane tenisereke iz cijele Evrope. Ljubitelji tenisa vidjeli su zanimljive i rezultatski neizvjesne mečeve, saopćeno je iz TK "Mladen Stojanović.

Pokrovitelji turnira bili su Opština Prijedor i Ministarstvo za porodicu omladinui sport u Vladi RS. Generalni sponzor bilo je UNIQA osiguranje.

Tokom turnira u Prijedoru je boravilo više od 200 tenisera, trenera, sudija i sportskih radnika iz Srbije, Rusije, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Bjelorusije,Hrvatske Turske, Izraela i Bosne i Hercegovine.