Tenis
0

Tenis: Italijanke pobjednice Fed Cupa

FENA
Italijanske teniserke po prvi puta su pobjednice Fed Cupa svladavši u finalu u gostima u Charleroiu Belgiju sa 3:2. Italijanke su neočekivano došle do naslova i to zahvaljujući činjenici da je u odlučujućem dvoboju parova druga tenisrka svijeta Justine Henin-Hardenne morala predati zbog bolova u koljenu.

Prije predaje Henin-Hardenne i Kirsten Flipkens su dobile prvi set sa 6:3, a u drugom su sa 6:2 slavile Talijanke Francesca Schiavone i Roberta Vinci, koje su u trećem setu vodile sa 2:0, kada je Justine predala zbog neizdrživih bolova u koljenu, koje je ozlijedila u dvoboju sa Schiavone.

"Treći set je jednostavno bio neizdrživ za mene. Koljeno me boljelo i na početku dvoboja, ali sam se nakon dobitka prvog seta nadala da će brzo biti gotovo. Žao mi je pune dvorane u suigračica, no bolovi su bili nesnosni", kazala je druga igračica svijeta.

Henin-Hardenne je dobila dva pojedinačna dvoboja i Belgija je u nedjelju vodila sa 2:1, da bi Mara Santangelo u četvrtom dvoboju svladala Flipkens. Za Santangelo je to bio prvi Fed Cup meč u životu.