Tenis
0

Svjetski tenis u Sarajevu

Klix.ba
Sarajevo je grad Zimskih olimpijskih igara i niza drugih sportskih događanja među kojima su, značajni teniski - Davis cup meč Jugoslavija - Čehoslovačka i egzibicijski meč M. J. Fernandez - Monika Seleš. Na pragu smo još jednog teniskog spektakla: <b>ATP Challenger Sarajevo Open 2003</b>...

Challenger Series je turnir u organizaciji ATP (Svjetske teniske asocijacije). Nagradni fond je $ 25 000 + smještaj (cca. $ 50 000). Pored novčanih nagrada igrači će se boriti i za ATP bodove. Prvi će dobiti čak 60 bodova.

Sarajevo Open 2003 održaće se u terminu 08-16 marta 2003 u olimpijskom centru Zetra. Prijavljeni su učesnici iz 30 zemalja. Posebna zanimljivost je da su svi igrači prijavljeni za glavni turnir plasirani ispod 200 mjesta oficijelne svjetske teniske rang liste sto je za ovaj rang turnira veliki uspjeh. Prvo ime turnira je Dick Norman (Belgija), 109. igrač na svijetu. Wild Card (pozivnica za direktno učešće u turniru) će biti dodjeljene bh. teniserima (Ismar Gorčić, Zlatan Kadrić i Igor Račić).

Organizator turnira poziva sve zainteresirane da u što većem broju svojim prisustvom podrže ovu značajnu manifestaciju za naš grad i državu.

Sve ostale informacije o Sarajevo Open 2003 ATP Challenger Series možete naći na web stranici: www.saopen2003.ba, koju je izradio Sarajevo-X Team.

Sarajevo-X pozdravlja ovaj turnir i sve slične manifestacije u gradu.