13. i 14. juli
6.9k

Sve spremno za teniski spektakl svjetskih zvijezda u Visokom, ovako izgledaju tereni

E. M.
Foto: Bojan Krajišnik
Foto: Bojan Krajišnik
Manje od 24 sata ostalo je do spektakla u Arheološkom parku "Ravne 2" gdje je za sutra planirano otvorenje tenis kampa i egzibicioni meč Aljaža Bedenea i Aldina Šetkića te Novaka Đokovića i Ivana Dodiga.

Radovi na teniskim terenima sa tvrdom podlogom i šljakom završeni su danas, kako je rečeno iz Arheološkog parka Ravne 2, a već sutra s početkom u 10 sati planiran je početak cjelodnevnog programa otvorenja regionalnog tenis centra za pripreme najvećih tenisera regiona.

Radi se o dva tenis terena sa tribinama pored terena, u prirodi te VIP tribinama, a popratni sadržaji su restoran i moderno opremljene svlačionice. Sutrašnji program počinje susretima kadetskih reprezentacija do 12 godina između Italije - Bosne i Hercegovine, Slovenije - Srbije te Hrvatske - Makedonije.

U 15 sati planirana je promocija pjesme Gorana Karana - Moja ostavština je ljubav dok je pola sata poslije planirano predstavljanje prisutnih gostiju iz Olimpijskog komiteta BiH, regionalnih teniskih saveza, sportista, muzičara i javnih ličnosti.

Spektakl u Arheološkom parku Ravne 2 počinje u 16 sati kad aje na terenu broj 1, tvrdoj podlozi, planiran egzibicioni meč Bedene (Slovenija) – Šetkić (Bosna i Hercegovina), Đoković (Srbija) – Dodig (Hrvatska), te igra parova: Bedene/Dodig – Đoković/Šetkić. Nakon egzibicionih mečeva bit će uručena priznanja.

Za zasladu sutrašnjeg spektakl pobrinut će se kulinarski šef Eso Halilović iz Austrije koji će napraviti najveći desert na svijetu - piramidalnu tortu tiramisu.

Dizajnerski tim "Dresscode" te 30 manekenki modne agencije "Swan Model Management" od 19 do 20 priredit će modnu reviju, a nastupat će i vrhunski umjetnici Marko Kalajanović te Bartolomej Stanković.

Događaj će direktno prenositi SportKlub, a Novak Đoković je u izjavi nakon Wimbledona kazao da s nestrpljenjem očekuje "najveći turnir sezone" u Visokom.