Tenis
0

Sve spremno za teniski challenger u Sarajevu i meč Ivanišević - Ljubičić

FENA
Pripreme za peti teniski ATP challenger turnir "BH Telecom indoor's Sarajevo 2007", koji se od 10. do 18. marta održava u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, u završnoj su fazi.

Na turniru vrijednom 25.000 eura nastupit će 24 tenisera, a prvi nosilac bit će Danac Kristian Pless, 86. igrač na ATP listi. Pored njega u Sarajevu će, između ostalih, nastupiti poznati britanski teniser Greg Rusedski, te Hrvati Marin Čilić i Roko Karanušić.

Pozivnicu za glavni turnir dobio je bh. teniser Ivan Dodig, dok će u kvalifikacijama nastupiti i četiri bh. juniora.

Pobjednik turnira osvojit će 50, a finalist 35 ATP bodova.

Osam dana prije početka turnira u Zetri će biti održan i humanitarni ekshibicijski meč između hrvatskih tenisera Ivana Ljubičića i Gorana Ivaniševića. Prihod sa ovog meča namjenjen je za liječenje djece oboljele od raka, a dosad je na račun Pedijatrijske klinike KCUS Koševo uplaćeno 55.000 KM.

Pripreme za ovaj meč, koji će biti održan 2. marta u 18 sati, također su u završnoj fazi. Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora Senada Hadžimešića jutros je iz Hrvatske stigla specijalna podloga, a do srijeće će biti finalizirane pripreme za ovaj meč.

Setovi ulaznica za ekshibicijski meč i turnir "BH Telecom Indoor's Sarajevo 2007" mogu se kupiti na punktovima u gradu i u dvorani Zetra po cijeni od 15 KM za sve dane do polufinalnih susreta, dok set ulaznica od 20 KM važi za sve susrete na turniru uključujući i meč Ivanišević - Ljubičić. Ulaz za djecu do 10 godina bit će besplatan.