Tenis
0

Sutra počinje teniski turnir "Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2007"

FENA
U organizaciji Teniskog kluba "Tenis Pro" u Sarajevu će u četvrtak početi ETA turnir "Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2007" za tenisere i teniserke do 16 godina.

Na turniru, koji će se održati na terenima Teniskog centra Koševo, nastupit će 32 tenisera i 32 teniserke iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Bugarske, Rusije, Slovačke, Velike Britanije i BiH.

Žrijebanje glavnog turnira bit će održano večeras, nakon kvalifikacijskih susreta. U muškoj konkurenciji prijavljena su 33 igrača, pa se neće igrati klasične kvalifikacije nego jedno pretkolo.

U konkurenciji teniserki prijavljeno je 39 djevojčica, a njih 11 će igrati kvalifikacije za plasman u glavni turnir.

Prvo kolo turnira na rasporedu je u četvrtak u 9.00 sati, dok je svečano otvaranje isti dan u 19.00. Finalni mečevi i uručenje nagrada pobjednicima na rasporedu su 26. augusta.

Ovo je, inače, 11. po redu turnir, koji je nastao u saradnji sa španskim Kraljevskim klubom "'RTC Barcelona 1899". Generalni pokrovitelj je Gradska uprava, a turnir će svečano otvoriti dogradonačelnik Sarajeva Josip Jurišić. Pobjednicima će pehare uručiti Juan Maria Tintore, predsjednik Kraljevskog teniskog kluba "RCT Baracelona 1899".