{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Strožije kazne za kašnjenje u serviranju i eliminacija "neca"

T
13.9.2012. u 14:37
1
16
Strožije kazne za kašnjenje u serviranju i eliminacija "neca"
1
Strožije kazne za kašnjenje u serviranju i eliminacija "neca"
Foto: Ilustracija
Odbor Profesionalne teniske organizacije (ATP) odobrio je dva nova pravila za novu sezonu koja će se prva tri mjeseca testirati na turnirima iz Challenger kategorije.
Teniseri trenutno imaju 25 sekundi vremena, nakon što se poen završi, da se pripreme za novi (neovisno server ili onaj koji prima servis). To se u današnje doba vrlo često ne poštuje, pa će ATP pokušati postrožiti kazne kako bi igra dobila još više na dinamici.

Prvi vremenski prekršaj kažnjavat će se upozorenjem, dok će se drugi i svaki sljedeći kažnjavati prvom servis greškom (za servera), odnosno oduzimanjem poena (za onog koji prima servis).

"Mnogo se razgovaralo o tome koliko vremena igrači troše između dva poena. Vjerujemo da će ovo pravilo biti dobro oruđe sucima koji će ipak moći više kontrolisati kršenje ovog pravila. Dosada su to uglavnom bila samo upozorenja na koja igrači nisu previše reagirali. Ne očekujemo da će ovo pravilo smanjiti dužinu mečeva, ali vjerujemo da će isti biti tečniji, odnosno da neće biti mnogo praznih hodova", rekao je izvršni predsjednik ATP-ja Brad Drewett.

Osim ovog pravila ATP će tri mjeseca pokušati eliminisati pravilo "neca" (kada loptica pri servisu dotakne mrežu, ali uđe u polje predviđeno za servis, no servis se mora ponoviti).

"Naravno da nismo još spremni u potpunosti izbaciti ovu opciju iz teniskih pravila. Ali testiranje na Challengerima će nam dati dovoljno dobru sliku o efektnosti ove ideje", zaključio je Drewett.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Reprezentacija BiH će protiv Belgije
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: