Pobjednica US Opena
0

Stosur: Samu sam sebe iznenadila

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nisam mislila da mogu pobijediti Serenu, a posebno ne 6-2, 6-3, kazala je 27-godišnja australska teniserka Samantha Stosur nakon trijumfa u finalu US Opena.

Pobijedila je Australka Serenu Williams na njujorškom Grand Slam turniru nakon samo 73 minute borbe totalno dominiravši mečom u kojem je Amerikanka izgledala neobično sputano.

"Na neki sam način sama sebe iznenadila načinom na koji sam uspjela ostati fokusirana na meč i uspjela prebroditi sva njegova iskušenja, posebice pri 3-2 Sereninu vodstvu u drugom setu", dodala je Stosur u nevjerici.

Na posljednjem Grand Slam turniru sezone Stosur je prolazila velika iskušenja. U trećem je kolu pobijedila Nadiju Petrovu nakon tri sata i 16 minuta borbe. Bio je to najduži meč u povijesti njujorškog turnira od uvođenja tie-breaka 1970. godine.

Kolo potom, u srazu protiv Ruskinje Marije Kirilenko, također dobivenom nakon tri seta, odigrala je Stosur najdulji tie-break u povijesti ženskog tenisa na Grand Slam turnirima. Ruskinja je konačno u drugom setu izjednačila na 1-1 nakon 32 (17-15) odigrana poena u 13. gemu.

Puno je Stosur, priznala je sama nakon finala, značio poraz od Francesce Schivaone u finalu Roland Garrosa prošle godine, u koji je ušla kao velika favoritkinja.

"Ovaj put sam se osjećala totalnom autsajdericom. To me učinilo opuštenijom nego što sam bila pri svojemu posljednjem i prvom Grand Slam finalu. Mislim da sam jako, uistinu jako puno naučila od poraza u pariškom finalu.

Po osvajanju svog prvog turnira najviše kategorije, te prvog za australski ženski tenis nakon vimbldonske pobjede Evonne Goolagong davne 1980. godine, Stosur je potiho najavila novo tenisko doba – svoje doba:

"Nadam se da je ovo prvi dan moga novog teniskog početka".