WTA Osaka
0

Stosur do prvog naslova u karijeri

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Australka Samantha Stosur pobjednica je WTA turnira koji se igrao u Osaki. Za prvi naslov u karijeri u finalu je svladala Talijanku Francescu Schiavone 7-5, 6-1.

Petnaesta igračica svijeta i treća nositeljica turnira koji se igrao za nagradni fond od 220.000 američkih dolara na tvrdoj podlozi došla je do četvrte pobjede u petom meču protiv Talijanke i treće ove godine. Nakon Indian Wellsa i Roland Garrosa ponovno je bila uspješna u dva seta i to nakon samo 68 minuta igre.

Kasni break u prvome setu, a potom i niz u drugom setu od 3-1 do kraja meča najkraći je opis susreta u kojem je Australka iskoristila tri od devet lopti za obrat, ujedno i obranila jedinu svoju nesigurnost na početnom udarcu u drugome setu za premijerni naslov u šestom finalu karijere. Schiavone ima još slabiji omjer u završnicama turnira, 1-10.

Bio je ovo prvi naslov za neku australsku teniserku još od 2005. godine. U finalu Sydneyja, sedam dana prije početka Australian Opena, Alicia Molik slavila je tada upravo protiv Stosur.

WTA Osaka, finale:

Stosur (3) - Schiavone (4) 7-5, 6-1