Daily Telegraph
0

Šta stvarno misli Novak Đoković?

FENA
Foto: AFP/DDP
Foto: AFP/DDP
Više londonskih dnevnika u četvrtak objavljuje intervuje s Novakom Đokovićem za koga Daily Telegraph konstatira da ambicije i želje drži duboko ispod površine.

Ako Đoković zaista vjeruje da je on taj ko će spriječiti Rogera Federera da se domogne sedme uzastopne vimbldonske titule, onda je svojim mrzovoljnim držanjem obavio vraški dobar posao skrivanja takve namjere, piše ovaj list. Đoković čini sve kako bi uvjerio druge da je poprilično daleko od uloge nekoga ko će upropastiti scenarij finala Murray – Federer.

Novinar Daily Telegrapha dodaje da ga je srpski teniser čak pokušao u razgovoru uvjeriti kako ni sam nije siguran da li će uspješno prebroditi naredni duel u kojem ga čeka Amerikanac Mardy Fish.

I dok Đoković tvrdi da su mu šanse u meču fifti-fifti, Daily Telegraph uzvraća sa: Neće biti tako, Novače! Nema šanse, ocjena je londonskog dnevnika, da meč između četvrtog nosioca koji je Fisha već dva puta pobjeđivao i 25. na svjetskoj rang-listi bude neriješen.

Daily Telegraph se zato i pita da li su Đokovićeve riječi obična neiskrenost ili on možda opet ne može da prikrije ispod površine prisutni manjak samopouzdanja koji ga je, po ocjeni mnogih, spriječio da se poslije osvajanja Otvorenog prvenstva Australije pokaže u pravom svjetlu.

Daily Telegraph misli međutim da zna odgovor na ovo pitanje. Sve je to, piše list, dio Đokovićeva plana da se dobro prikrije ispod vimbldonskog radara. Đoković sam priznaje da mu savršeno odgovara nastavak meteža oko Murraya i Federera dok on bude planirao ničim nagovještavani put do finala, piše Daily Telegraf.