Triler u tri seta
112

Srbijansko-hrvatski derbi u Banjoj Luci nakon tri sata borbe i velike drame pripao Đereu

D. P.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Srbijanski teniser Laslo Đere (78. ATP) plasirao se u četvrtfinale ATP 250 turnira u Banjoj Luci pobjedom u tri seta nad Bornom Ćorićem (21. ATP). Rezultat je glasio 6:5, 6:7 (1) i 6:4.

Dva dana, više od tri sata i 15 minuta aktivne igre te nekoliko velikih preokreta donio je duel srbijanskog i hrvatskog tenisera u kojem je na kraju slavio Đere, teniser za više od 50 pozicija slabije rangiran u odnosu na svog današnjeg rivala.

U prvom setu obojica tenisera igrala su dobro na svoj servis sve do svoje završnice. Pri rezultatu 4:3 Đere pravi break, ali ga odmah uzvraća Ćorić. No, i u narednom gemu Đere oduzima servis svom protivniku i dolazi do vodstva u setovima.

Drugi dio igre bio je veoma dramatičan. Ćorić je imao dva breaka prednosti (2:5), ali se fantastično Đere vratio i odveo meč u tie-break. Međutim, tu se hrvatski teniser bolje snalazi i rezultatom 7:1 u 13. gemu poravnava u setovima.

Treći set odlučen je jednim breakom kojeg je Đere napravio već u uvodnom gemu. Do kraja je zadržao svoj servis i plasirao se u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz duela Alekseja Popirina i Alexa Molcana.