Pale teške riječi
534

Španski političar brutalno izvrijeđao Đokovića: Prijatelj genocida, putinovac, antivakser...

S. G.
Španski političar Pablo Echenique na brutalan je način izvrijeđao Novaka Đokovića nakon što je njegov sunarodnjak Carlos Alcaraz savladao srbijanskog tenisera u finalu ovogodišnjeg Wimbledona.
"Alkacaz je apsolutno impresivan i ono što je najbolje od svega - pobijedio je ultradesničara, putinovca, prijatelja genocida, antivaksera i teoretičara zavjera. To ovu pobjedu čini još većom", napisao je Echenique na svom Twitteru.

Riječ je o lijevo orjentisanom španskom političaru koji se u prošlosti bavio fizikom. Iza sebe ima desetine naučnih radova iz pomenute oblasti.

Izabran je za člana Kongresa poslanika na općim izborima u Španiji u aprilu 2019. godine kao član ljevičarske stranke Podemos.

Rođen je u Argentini prije 44 godine odakle je kao 13. godišnjak doselio u Španiju. Boluje od spinalne mišićne atrofije, a zaposlen je u Španskom nacionalnom istraživačkom savjetu u Saragosi.

Nije jasno šta je bio povod da na ovako brutalan način izvrijeđa Novaka Đokovića nakon poraza u sjajnom finalu Wimbledona odigranom ove nedjelje.

Španac je nadigrao Srbijanca rezultatom 3:2 u setovima (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4) i na taj način stigao je do svoje druge Grand Slam titule u karijeri.