Davis Cup
0

Španija na pragu ispadanja od Kanade

Totalsport
Milos Raonic
Milos Raonic
Teniska reprezentacija Španije na pragu je ispadanja u 1. kolu Svjetske grupe Davis Cupa. Naime, nakon prvog dana gostovanja kod Kanade u Vancouveru (dvorana, tvrda podloga), Španci gube 2-0.

Peterostruki pobjednici Davis Cupa u meč protiv Kanade ušli su oslabljeni za četvoricu najboljih tenisera, Rafaela Nadala, Davida Ferrera, Nicolasa Almagra i Fernanda Verdasca, pa u tom svjetlu ovakav rezultat zapravo i ne čudi.

U prvom meču Milos Raonic je očekivano savladao Alberta Ramosa 6-7(5), 6-4, 6-4, 6-4, dok je u drugom meču Frank Dancevic (161. na ATP tabeli) iznenađujuće pregazio Marcela Granollersa (34. na ATP tabeli) 6-1, 6-2, 6-2.

"Mislim da sam odigrao meč života. Ušao sam s velikim samopouzdanjem, kao da sam morao ići na sve ili ništa. Išao sam za svakom prilikom koja mi se ukazala. Ali ovo još nije gotovo. Oni imaju jake parove i moramo ići jako do posljednje loptice", komentirao je Dancevic.

Španci su posljednji put poraženi na startu Svjetske grupe Davis Cupa 2006. godine, kada su ih sa 4-1 savladali Bjelorusi.

Davis Cup, Svjetska grupa, 1. kolo:

Kanada - Španija 2-0 Raonic - Ramos 6-7(5), 6-4, 6-4, 6-4

Dancevic - Granollers 6-1, 6-2, 6-2