Wimbledon
0

Šok za najbolju teniserku svijeta! Ispala je od Ukrajinke koja se tek vratila nakon porođaja

D. P.
Svitolina je upisala veliku pobjedu (Foto: EPA-EFE)
Svitolina je upisala veliku pobjedu (Foto: EPA-EFE)
Najbolja teniserka svijeta Iga Swiatek ispala je s Wimbledona. Pravu senzaciju napravila je Elina Svitolina koja je slavila nakon tri seta rezultatom 7:5, 6:7 i 6:2.

Swiatek je u ovaj duel ušla kao apsolutni favorit. Prva teniserka svijeta nastupila je protiv Ukrajinke (76. WTA) i tu se nadala plasmanu u polufinale Wimbledona.

Ipak, Poljakinja, koja je prva nositeljica turnira i najveći favorit za novu Grand Slam titulu, nije uspjela slaviti danas i oprostila se u ranoj fazi s obzirom na očekivanja.

U prvom setu vidjeli smo po dva breaka na obje strane. Oba puta je Swiatek imala po break prednosti, ali se u oba navrata Switolina vratila prije nego što je i treći put oduzela svojoj protivnici servis za konačnih 7:5.

Uslijedio je još dramatičniji drugi set. I u kojem je ponovo Iga imala break prednosti, ali se Svitolina vratila na 3:3. Dobrim servisima dvije teniserke odvele su meč u tie-break, a tu se bolje snalazi prva igračica svijeta i poravnava na 1:1 u setovima.

No, treći odlučujući set u potpunosti je pripao Ukrajinki Svitolini koja je rezultatom 6:2 ovjerila plasman u polufinale Wimbledona gdje će igrati protiv Markete Vondroušove, koja je danas savladala Jessicu Pegulu.

Ono što je najimpresivnije, jeste da Svitolina nije igrala više od godinu dana zbog trudnoće i porođaja. Sa svojim partnerom proslavljenim teniserom Gaelom Monfilsom proslavila je rođenje kćerke, a zbog toga nije igrala od početka 2022. godine do aprila ove godine. Vratila se i ispisala pravu bajku na Wimbledonu.