Roland Garros
0

Söderling razbio Davidenka

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Šveđanin Robin Söderling nastavlja uživati u najbolje dvije sedmice u karijeri. Nakon što je u osmini finala zaustavio Rafaela Nadala, Soderling je u četvrtfinalu razbio Rusa Nikolaja Davidenka u tri seta

Söderling je pobijedio 6-1, 6-3, 6-1 nakon samo 101 minute igre, te je poveo s 4-2 u međusobnim susretima. Zanimljivo da je Davidenka i treći put zaredom pobijedio na zemlji, inače Davidenkovoj najboljoj podlozi, dok Söderling na toj podlozi nije odigrao niti jedan finale na ATP turnirima, a kamoli osvojio naslov.

Šveđanin, trenutno 25. teniser svijeta, od prvog poena meča s Davidenkom se nametnuo dubokim i preciznim loptama s obje strane. Neumoljiv je bio i forhendom i bekhendom, dok Davidenko nikako nije mogao ući u svoj ritam igre i nametnuti se.

Söderling je poveo s 5-0 i riješio prvi set. U drugom se Davidenko držao samo do 3-3, a treći je opet ponudio igru u samo jednom smjeru. Davidenko je u cijelom meču imao samo dvije break-lopte, u prvom setu, i to neiskorištene.

Davidenku je ovo bio deveti četvrtfinale na Grand Slam turnirima, Söderlingu tek prvi. Ruski tenisač je dva puta igrao u polufinalu Roland Garrosa, 2005. i 2007. godine, a Šveđanin će prvi takav meč u karijeri, među četiri najbolja na jednom od četiri najveća turnira, imati protiv pobjednika meča Murray – Gonzalez.

Roland Garros, četvrtfinale, tenisači:

Söderling (23) – Davidenko (10) 6-1, 6-3, 6-1