Tenis
0

Smanjenje grudi teniserki poboljšalo igru: Učinila bih to ponovo

Klix.ba
Simona Halep je 2013. godinu završila kao igračica koja je najviše napredovala. Stigla je na 11. poziciju na WTA listi, osvojivši više naslova za jednu godinu od bilo koje igračice, izuzev Serene Williams.
Simona Halep danas (Foto: AFP)
Simona Halep danas (Foto: AFP)

Uspjeh je proslavila tako što je svoju tenisku bazu u Bukureštu zamijenila kućom na obali u rumunskoj Constanti.

Prije četiri godine Halep je samo željela ostati u prvih 20 na WTA listi i plasirati se u četvrtfinale na nekom Grand Slamu. Te 2009. godine, kada još nije imala ni 18, odlučila se na korak koji se pokazao važnim za njen uspjeh - podvrgnula se operaciji smanjenja grudi.

Simona 2008. godine (Foto: AFP)
Simona 2008. godine (Foto: AFP)

"Njihova težina mi pravi probleme, ne mogu brzo da reagujem, nije mi ugodno", objašnjavala je svoje razloge zbog kojih se odvažila na operaciju. U nekim krugovima su je ismijavali i vrijeđali govoreći da će sama sebe osakatiti zbog želje za sportskim uspjehom, ali ona danas kaže da se nimalo ne kaje.

"Uradila sam to zbog tenisa i jako sam sretna zbog toga. Sad se jako dobro osjećam i to je bila dobra odluka", poručuje 22-godišnja Halep, ističući da bi to ponovo učinila.

Ponosna što je smanjila grudi, prošle godine je uspjela pobijediti neke od najboljih igračica svijeta, poput Petre Kvitove, Caroline Wozniacki, Ane Ivanović i Sam Stosur.