Trenutno je 284. na listi
22

Slavni Wawrinka u 38. godini podsjetio na najbolje dane i šokirao Medvedeva u Metzu

D. P.
Wawrinka je zaigrao kao nekad (Foto: EPA-EFE)
Wawrinka je zaigrao kao nekad (Foto: EPA-EFE)
Slavni švicarski teniser Stanislas Wawrinka šokirao je Daniila Medvedeva i dobio ga je rezultatom 2:1 u osmini finala ATP turnira u Metzu. Rezultat po setovima bio je 6:4, 6:7 i 6:3.

Wawrinka u 38. godini ponovo igra dobar tenis. Iako je 284. teniser svijeta trenutno i već se vratio iz penzije, danas je podsjetio na najbolje dane karijere pošto je savladao četvrtog tenisera svijeta.

U prvom setu "najteži" sedmi gem bio je koban za Medvedeva. Tu je Švicarac napravio break i lako ga sačuvao za osvajanje prvog seta.

Drugi dio igre donio je pravu dramu i tie-break. Tu je Medvedev spasio meč loptu i u velikoj drami rezultatom 9:7 poravnao na 1:1 u setovima. Očekivalo se da će rutinski riješiti posao u trećem setu protiv veterana koji nije ni blizu fizičke forme za visoki nivo tenisa.

Ali, Wawrinka je zaigrao najbolji mogući tenis i rezultatom 6:3 u trećem setu priredio jednu od najvećih senzacija ove godine.

U četvrtfinalu će Wawrinka sutra igrati protiv švedskog tenisera i 100. igrača svijeta Mikaela Ymera. Ukoliko ponovi današnju igru, sigurno je da ima šanse i da prođe do polufinala.