Tenis
392

Slavio u izuzetno teškom meču: Džumhur u finalu turnira u Meksiku

Piše: E. M.
Damir Džumhur (Foto: Arhiv/EPA)
Damir Džumhur (Foto: Arhiv/EPA)
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur slavio je u polufinalu ATP Challengera u Meksiku rezultatom 2:1 protiv Španca Adriana Menendeza i plasirao se u finale.

Prvi set odigran je neriješeno (6:6), a više spretnosti i sreće uprkos povredi u tie breaku je imao Menendez, koji je na kraju slavio sa 7:6.

I drugi set se igrao poen za poen, gem za gem. Džumhur je igrao dosta bolje nego u prvom setu, te je na kraju drugog seta imao 6:3.

U odlučujućem trećem setu, nakon 6:6 u gemovima, ponovo se igrao tie break, koji je pripao Džumhuru (7:5) čime je naš teniser osigurao svoju kartu za finale ATP turnira u Meksiku.

Podsjetimo, Džumhur je nedavno osvojio turnir u Dominikanskoj Republici i prethodnih osam mečeva odigrao bez izgubljenog seta. U ponedjeljak bi trebala izaći nova ATP lista na kojoj bi Džumi prvi put trebao ući u top 100 tenisera svijeta.

Najbolji bh. teniser u borbi za titulu igrat će protiv pobjednika meča u kojem se sastaju prvi i šesti nosilac Victor Estrella Burgos iz Dominakanske Republike (51. igrač na ATP listi) i Austrijanac Gerald Melzer (145. ATP).