Nakon velike pobjede
45

Sjajni ruski teniser na TV kameri napisao poruku o ratu koja je brzo obišla svijet

D. P.
Poruka Rubljova na kameri (Foto: Screenshot)
Poruka Rubljova na kameri (Foto: Screenshot)
Izvrsni ruski teniser Andrej Rubljov sinoć je savladao sunarodnjaka Daniila Medvedeva u tri seta, a nakon toga napisao je poruku na TV kameri koja je brzo obišla svijet.

Rubljov je od početka ruske agresije na Ukrajinu pozivao na mir. Sada je otišao korak dalje i na TV kameru napisao poruku koja je brzo postala hit na društvenim mrežama.

Običaj u svijetu tenisa je da igrači nakon pobjede potpišu TV kameru smještenu neposredno pored klupa za igrače. Ta poruka se nakon toga dugo prikazuje u direktnom prijenosu, a Rubljov je sve to iskoristio kako bi pozvao na mir.

"Mir, mir, mir. To je sve što nam treba", napisao je Rus na TV kameri i tako izazvao velike ovacije publike na završnom Mastersu u Torinu. Također, proslavio se i na društvenim mrežama gdje su mnogi pohvalili ovaj gest.

Inače, meč Rubljova i Medvedeva bio je veoma uzbudljiv. Medvedev je osvojio prvi set u tie-breaku, a onda je u vrlo interesantna dva seta Rubljov napravio preokret za veliki trijumf.

U grupi se s dvojicom Rusa nalaze još Novak Đoković i Stefanos Tsitsipas. Đoković je jučer savladao Grka rezultatom 2:0.