Norrie nemoćan
0

Sjajni Nadal u osmini finala Roland Garrosa, ostvario 103. pobjedu na ovom turniru

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal (ATP: 3.) lagano je izborio plasman u osminu finala Roland Garrosa nakon što je pobijedio igrača iz Velike Britanije Camerona Norriea (ATP: 45.) rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:3).

Nadal je prvi set riješio za 37 minuta, a dovoljan mu je bio samo jedan break u šestom gemu kada je došao u vodstvo od 4:2, a onda sigurnom igrom na svoj servis sačuvao prednost i došao do vodstva u setovima. Drugi set je riješio nakon 45 minuta igre, s tim da je viđeno čak šest napravljenih breakova (4:2 za Nadala).

Da Nadal neće imati previše problema u ovom meču bilo je jasno u četvrtom gemu trećeg seta kada je Španac napravio novi break, došao u vodstvo od 3:1 i nakon toga dobrom igrom na svoj servis sačuvao prednost i došao do osvajanja trećeg seta i na kraju do pobjede.

Nadalu je ovo ukupno 103. pobjeda na Roland Garrosu u 105 odigranih mečeva, a meč je ukupno trajao dva sata i osam minuta.

Španski teniser će u osmini finala igrati protiv igrača iz Italije Jannika Sinnera, trenutno 19. na ATP listsi, koji je ranije sa 3:0 u setovima bio bolji od predstavnika Švedske Mikaela Ymera.

Rafael Nadal - Cameron Norrie 3:0 (6:3, 6:3, 6:3)