Tenis
8

Sjajna Kvitova pobjednica Wimbledona

Totalsport
Petra Kvitova (Foto: EPA)
Petra Kvitova (Foto: EPA)
Čehinja Petra Kvitova pobjednica je Wimbledona u konkurenciji teniserki. U velikom finalu savladala je Kanađanku Eugenie Bouchard sa 6-3, 6-0.

Kvitova je svoju suparnicu ostavila bez ikakve šanse. Na vlastitim servisima bila je neumoljiva, a na servis-gemovima od Bouchard konstantno je pritiskala.

Dominaciju Kvitove dočarava i statistika koja kaže da je Čehinja osvojila 82% poena nakon svog prvog servisa, dok je Bouchard osvojila tek 46% poena nakon ubačenog svog početnog udarca. Sve je bilo gotovo za svega 55 minuta igre, pa je tako Kvitova osvojila svoj drugi naslov u All England Clubu nakon 2011. godine.

Bio je ovo njihov drugi međusobni meč i druga pobjeda Kvitove kojoj je ovo prvi ovosezonski naslov i 12. ukupno u karijeri.

Za Bouchard je ovo bio prvi Grand Slam finale u karijeri, a do njega je došla dvije godine nakon što je osvojila naslov u Wimbledonu u juniorskoj konkurenciji.

Na putu do finala 20-godišnja Kanađanka pobijedila je između ostalih Njemice Petkovic i Kerber, Francuskinju Cornet i Rumunjku Halep, a na najnovijoj WTA listi napredovat će s 13. do 7. mjesta.

Wimbledon, teniserke, finale:

Kvitova (6) - Bouchard (13) 6-3, 6-0