ATP Montpellier
116

Sigurna pobjeda Džumhura protiv Bemelmansa za plasman u četvrtfinale

Piše: K. H.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (ATP 30.) savladao je Belgijanca Rubena Bemelmansa (ATP 121.) rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 6:4) te se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u francuskom Montpellieru.

Prvi set bolje je otvorio Bemelmans koji u uvodnom gemu pravi break i dolazi u vodstvo od 1:0, a već u sljedećem gemu bh. teniser vraća break i poravnava na 1:1.

Oba tenisera imala su velike probleme sa servisom u prvom setu pa je tako u 12 odigranih gemova napravljeno čak devet breakova, a ključni su bili osmi i 12 gem u kojima je Džumhur bio siguran na servisu i uz već pomenute napravljene breakove stiže do vodstva od 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je identično kao prvi, s tim da je prvi break napravio Džumhur, a Belgijanac mu je odmah u drugom gemu uzvratio i poravnao na 1:1.

Uslijedila je malo bolja igra oba igrača na svoj servis, a onda u sedmom gemu Damir pravi drugi break, stiže u vodstvo od 4:3 i sigurnom igrom na svoj servis stiže do rezultata 6:4 u gemovima za ukupan rezultat od 2:0 u setovima.

Džumhur će u četvtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Herbert-Gasquet.