3:0 u setovima
17

Sigurna pobjeda Đokovića protiv Kruegera u 1. kolu Australian Opena

Piše: K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Open, a on je u prvom meču sa sigurnih 3:0 u setovima pobijedio 230. igrača svijeta Amerikanca Mitchella Kruegera.

Amerikanac je bolje otvorio meč i pri rezultatu 1:1 u gemovima napravio prvi break, no Đoković je odmah u četvrtom gemu uzvratio i poravnao rezultat na 2:2.

Ključni trenutak prvog seta bio je osmi gem kada Đoković kod vodstva od 4:3 pravi drugi break u ovom meču i stiže u vodstvo od 5:3, a nakon toga sigurnom igrom na svoj servis osvaja prvi set.

Na početku drugog seta Đoković je odmah napravio break i poveo je 2:0, a da Amerikanac nema više šta tražiti u ovom meču bilo je jasno u petom gemu kada je Srbijanac poveo 4:1 i sigurnom igrom do kraja osvojio i drugi set.

U trećem, ispostavit će se posljednjem setu, ključni trenutak je bio peti gem kada je Đoković napravio break i stigao u prednost od 3:2, a sigurnom i mirnom igrom do kraja uspio je doći do zaslužene pobjede.

Plasman u drugo kolo osigurao je i Švicarac Wawrinka kojem je Francuz Sakharov predao meč, a vrijedi izdvojiti i pobjede Krajanovića protiv Cecchinata rezultatom 3:2, Tsonge protiv Kližana rezultatom 3:0, Goffina protiv Garina također sa 3:0, kao i Zvereva protiv Badene.