US Open
0

VIDEO / Serenin incident zasjenio finalistice

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dankinja Caroline Wozniacki i Belgijanka Kim Clijsters igrat će u finalu US Opena, no glavna subotnja priča na posljednjem Grand Slam turniru godine bila je domaća teniserka Serena Williams.

Povratnica u svijet tenisa Kim Clijsters pobijedila je Amerikanku sa 6-4, 7-5, a meč je zaključen potpunim kaosom nakon što je Serena na meč-loptu suparnice zaradila kazneni poen.

Drugoj igračici svijeta je na drugi servis pri meč-lopti dosuđen prijestup na što je ona potpuno izgubila živce i počela urlati na linijsku sutkinju.

  • Kunem se Bogom da ću uzeti ovu lopticu i nagurati ti je u grlo. Čuješ li me? Kunem se Bogom - prenose navodne Serenine riječi američki mediji.

Linijska je sutkinja, dakako, odmah otišla do glavnog suca kojem nije preostalo drugo nego dodijeliti američkoj teniserki kazneni poen, budući da je već ranije zaradila prvu opomenu zbog lomljenja reketa.

  • Nisam joj prijetila. Iskreno, ne sjećam se više što sam joj rekla - izjavila je kasnije Serena na konferenciji za novinare, a na pitanje zaslužuje li sutkinja izvinjenje, odgovorila je:
  • Izvinjenje? Od mene? Pa koliko ljudi viče na linijske suce? Ne znam koliko sam to puta vidjela. Cijelu mi godinu nije dosuđen nijedan prijestup, a na ovom turniru mi odjednom to stalno sude.

Lanjska je pobjednica tako na neslavan način završila obranu naslova, a zbog njezine je predstave u drugi plan pao uistinu impresivan doseg Belgijanke koja igra tek treći turnira nakon dvogodišnje stanke zbog rođenja djeteta.

  • Šteta je što je meč koji sam odigrala toliko dobro završio na takav način - kazala je Clijsters koja je postala prva majka u Grand Slam finalu nakon 1980. i uspjeha Evonne Goolagong na Wimbledonu.

U meču dviju debitantica u polufinalu uspješnija je bila mlada Dankinja Caroline Wozniacki koja je sa 6-3, 6-3 svladala najveće iznenađenje turnira, još jednu Belgijanku, također 19-godišnju Yaninu Wickmayer.

  • U finalu US Opena sam, ne mogu svoje osjećaje opisati riječima. Toliko sam uzbuđena. Igrati u finalu Grand Slam turnira je ispunjenje snova - rekla je Wozniacki koja je ove godine osvojila tri naslova na WTA Touru.

US Open, teniserke, polufinale:

Clijsters – S. Williams (2) 6-4, 7-5 Wozniacki (9) – Wickmayer 6-3, 6-3