WTA Madrid
0

Serena Williams protiv Šarapove za polufinale

Totalsport
Serena Williams
Serena Williams
Amerikanka Serena Williams pobijedila je Dankinju Caroline Wozniacki 1-6, 6-3, 6-2 u najzanimljivijem susretu osmine finala na WTA turniru u Madridu.

Bio je to susret dvije igračice koje su bile broj 1 na svjetskoj rang-listi. Nakon vrlo lošeg starta, izgubljenog prvog seta i zaostatka 2-1 u drugom, Serena Williams je zaigrala puno bolje i uspjela je okrenuti meč u svoju korist.

U četvrtfinalu će Serena Williams igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, koja je prošla osminu finala bez borbe, jer joj je Čehinja Lucie Šafarova predala meč zbog želučane viroze.

Williams vodi protiv Šarapove sa 7-2 u međusobnim ogledima. Dobila je zadnjih šest mečeva, kao i jedini susret koji su odigrale na zemlji, 2008. godine u Charlestonu. Zanimljivo, tada su igrale na zelenoj zemlji, a ovoga puta će na plavoj.

Među osam najboljih je i češka kvalifikantica Lucie Hradecka, koja je nastavila svoju odličnu seriju pobjedom protiv Ruskinje Jekaterine Makarove 6-2, 7-6(5). Hradecka je zabila čak 15 asova, a neke od njih u vrlo važnim trenucima, kao kod zaostatka 5-4 u drugom setu, kada je bila suočena s 15-40, dvije set-lopte suparnice, ali je nakon toga zabila tri asa u nizu! U tie-breaku se Hradecka vratila nakon zaostatka 4-0. U četvrtfinalu će igrati protiv 5. nositeljice, Australke Samanthe Stosur.

Poljakinja Agnieszka Radwanska, četvrta nositeljica, pobijedila je u osmini finala Talijanku Robertu Vinci 7-6(1), 6-4.

 WTA Madrid, osmina finala:

Radwanska (4) – Vinci 7-6(1), 6-4 Hradecka – Makarova 6-2, 7-6(5) S. Williams (9) – Wozniacki (6) 1-6, 6-3, 6-2 Šarapova (2) – Šafarova predaja Šafarove bez borbe