Skandal na US Openu
292

Serena Williams optužila sudiju Carlosa Ramosa za seksizam

Klix.ba
Williams u sukobu s Ramosom (Foto: AFP)
(Foto: AFP)
Američka teniserka Serena Williams je na konferenciji za medije stala iza svojih riječi koje je izgovorila na terenu sudiji Carlosu Ramosu.

Najbolja teniserka svih vremena je u finalu US Opena poražena od Naomi Osake, a meč je obilježio incident na kraju drugog seta, kada je Portugalac prvo oduzeo poena, a potom i gem Sereni.

Naime, Williams je prvu opomenu dobila zbog "coachinga" od strane trenera Patricka Mouratogloua, ali tvrdila je da nije dobila zvaničnu opomenu, odnosno da nije čula.

Ramos je drugi put upozorio Serenu kada je razbila reket i zbog toga joj je oduzet poen, Amerikanka je tada krenula da vrijeđa sudiju u stolici, koji joj je potom oduzeo čitav gem.

Serena ga je kasnije optužila da je lopov, da joj je ukrao poen i na kraju se sve završilo pobjedom mlade Osake.

"Vidjela sam kako muškarci govore sudijama gore stvari. Oduzeti mi čitav gem zato što sam rekla da je lopov, za mene je to seksistička odluka. Sudije nikada ne oduzimaju gemove muškarcima zbog toga. Nakon toga sam poludila, ali nastavit ću da se borim za ženska prava u tenisu. Prošla sam kroz ovako nešto i nadam se da će ovo biti samo primjer za neke druge teniserke da izraze svoje emocije, da budu jake žene. Meni danas to nije prošlo, ali će drugima to uspjeti", rekla je Serena nakon meča.