Teniserka razočarana
13

Serena Williams opet na anti-doping testu: Ovo je diskriminacija!

Klix.ba
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Serena Williams je ponovo izrazila nezadovoljstvo frenkvencijom kojom se odabira za anto-doping testove.

Naime, finalistica Wimbledona sinoć se oglasila na Twitteru nakon što je primila još jednu posjetu od ljudi koji vrše anti-doping testove.

"I to je onaj period dana kada te 'nasumično' testiraju i to samo Serenu. Od svih dokazanih igrača, ja sam najviše puta testirana. Diskriminacija? Mislim da jeste. Na kraju želim samo reći da želim čist sport", napisala je.

"Međutim, spremna sam uraditi sve što treba kako bi imali čist sport. Prema tome, dovedite ga. Uzbuđena sam", dodala je 36-godišnjakinja u drugoj poruci.

Brojke iz anti-doping agencije SAD-a pokazuju kako je Williams do sada u 2018. godini najviše puta testirana u odnosu na druge tenisere.

Pojedinačni podaci za testirane sportiste, koji se testiraju kroz anti-doping teniski program, objavljuju se na kraju svake godine.

Williams se obratila i na konferenciji za medije uoči Wimbledona nakon što je objavljeno da je Amerikanka bila nesretna kada je tester odbio napustiti njenu kuću, nakon što se pojavio kada 23 puta osvajačica Grand Slam titula nije bila tu.

"Kako je moguće da sam testirana pet puta u junu? To je samo juni, a ja sam bila testirana pet puta", rekla je tada.