Otkazala egzibicijski nastup
2

Serena Williams operisala nožne palce

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Američka 31-godišnja teniserka Serena Williams na Floridi se podvrgnula manjem operativnom zahvatu na nožnim palcima.

Mlađa sestra Williams bila je tretirana zbog kroničnih poremećaja stopala, uključujući i manje zahvate na oba nožna palca. Ljekarjoj je preporučio smanjenje aktivnosti do potpunog oporavka.

Stoga je Serena otkazala egzibicijski nastup na Tajlandu protiv prve teniserke svjetskog poretka, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke. Umjesto Serene zaigrat će Kineskinja Na Li.

Iako je godinu završila na trećem mjestu WTA liste, Međunarodna teniska federacija (ITF) izabrala je nedavno Serenu Williams po treći put u njenoj karijeri za ITF-ovu prvakinju, odnosno najbolju igračicu godine. Ugledni francuski sportski dnevnik L'Equipe ju je, pak, prvi puta izabrao za najbolju sportistkinju godine.

Serena je prvi put u karijeri osvojila zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji, na olimpijskom turniru održanom u Wimbledonu. Usto je bila pobjednica Wimbledona i US Opena, pa sada ima 15 pojedinačnih Grand Slam turnira u karijeri, a osvojila je i završni turnir osam najboljih igračica svijeta, odnosno WTA Championships u Istanbulu. Osvojila je sedam titula ove godine i sezonu okončala s omjerom 58-4.