Tenis
0

Serena Williams: Nije kraj svijeta

Totalsport
Serena Williams (Foto: EPA)
Serena Williams (Foto: EPA)
Malo ko je mogao očekivati senzaciju u meču 2. kola Roland Garrosa između Serene Williams i Španjolke Garbine Muguruze. Ali senzacija se dogodila.

Muguruza je sa 6-2, 6-2 nakon samo 64 minute igre izbacila najbolju svjetsku teniserku i braniteljicu naslova i postala priča dana na drugom Grand Slamu sezone. Williams prethodno nikad nije osvojila ukupno manje od pet gemova u nekom Grand Slam meču, a isto tako nikad prije nije propustila izboriti drugu sedmicu u statusu prve nositeljice.

"Bio je to jedan od onih dana. Mrzim kad se to dogodi tokom Grand Slamova, ali događa se. Nije kraj svijeta, što je, tu je. Volim igrati ovdje i uvijek postoji sljedeća godina. Barem neću imati bodova za braniti sljedeće godine, pa se radujem tome. Sada ću ići kući i raditi pet puta napornije kako bi se osigurala da nikad više ne izgubim", rekla je Williams.

S druge strane, 20-godišnja Muguruza bila je razumljivo sva ushićena.

"Ona je bila moja omiljena teniserka dok sam bila dijete. Gledala sam ju na TV-u dok sam odrastala. Kada sam trenirala proučavala sam kako Serena servira, kako igra bekhend. Uvijek sam željela igrati protiv Serene na centralnom terenu. Danas je bio taj dan i mislim da sam bila prilično dobra", izjavila je Muguruza.