Izostala sa ceremonije
81

Serena Williams napravila skandal nakon što joj Wimbledon nije ispunio VIP želje

N. K.
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Legendarna teniserka Serena Williams je nakon pauze od godinu zaigrala je na Wimbledonu, ali bila je daleko od forme pa ju je u prvom kolu eliminisala malo poznata Harmony Tan (7:5, 6:1, 6:7).

Serena je odmah nakon toga zbog svađe s organizatorima otišla iz Londona, iako je trebala prisustvovati ceremoniji povodom stogodišnjice od otvaranja Centralnog terena na Wimbledonu.

Naime, sedmostruka osvajačica najprestižnijeg Grand Slama odlučila je da ne bude među počasnim gostima tokom svečane ceremonije zato što nisu ispunjene njene VIP želje.

Serena je od Wimbledona tražila da tokom turnira na raspolaganju ima pet automobila (za sebe, supruga, sestru, majku i trenera), ali je taj zahtjev bio odbijen.

Podsjetimo, Wimbledon teniserima koji nisu u samom vrhu na raspolaganje daje jedan automobil, a teniseri iz vrha mogu dobiti najviše dva automobila.

Samo je miljenik organizatora Roger Federer prije nekoliko godina dobio na raspolaganje pet automobila.

Serena je ispadanjem s Wimbledona ostala bez mogućnosti za korištenje automobila zbog čega je navodno pobijesnila te odlučila ne učestvovati u ceremoniji.