Tenis
20

Serena Williams je najbolja sportiskinja godine i po izboru Associated Pressa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jedna od najdominantnijih sportskih ličnosti u svijetu, američka teniserka Serena Williams dobitnica je još jednog prestižnog priznanja. Ovaj put proglašena je za najbolju sportistkinju po izboru Associated Pressa.

Novi dan, nova nagrada, riječi su kojim se definitivno mogu opisati sva priznanja koja teniserka Serena Williams dobija. Ona je četvrti put u karijeri proglašena za najbolju sportistkinju godine po izboru Associated Pressa.

Williams je u izboru najboljih imala 50 glasova i 352 poena, u odnosu na drugoplasiranu Carl Lloyd, nogometašicu iz SAD-a, koja je izabrana za drugu najbolju sportistkinju godine sa 243 poena.

Serena Williams je prije nekoliko dana izabrana i za sportsku ličnost godine po izboru poznate američe sportske revije Sports Illustrated.

Williamsova koja ima 34 godine i u 2015. godini jednostavno je dominirala osvojivši tri od četri Grand Slam turnira. Slavila je na Australian Openu u Melbournu, Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu i Wimbledonu, a godinu je okončala kao prva igračica na WTA listi.