Poraz od Pliškove
3

Serena Williams ispustila veliku prednost i ispala s Australian Opena

Klix.ba
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Serena Williams (Foto: EPA-EFE)
Američka teniserka Serena Williams poražena je od Karoline Pliškove u meču četvrtfinala Australian Opena rezultatom 2:1 u setovima, dok je u drugom meču Japanka Naomi Osaka pobijedila Elinu Svitolinu sa sigurnih 2:0.

Serena Williams, trenutno 16. teniserka svijeta, bolje je otvorila meč i zahvaljujući dobrom servisu u prvom setu i jednom napravljenom breaku uspjela je rezultatom 6:4 doći do vodstva od 1:0 u setovima. Drugi set pripao je Čehinji, također rezultatom 6:4, a onda je u trećem setu viđena prava drama.

Serena je napravila dva uzastopna breaka i stigla u vodstvo od 5:1 u gemovima, činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno, Amerikanka je imala čak i meč loptu na svoj servis, ali onda je sve krenulo nizbrdo. Pliškova je prvo odbranila meč loptu, osvojila je break i smanjila na 5:2, a kada je osvojila gem na svoj servis, uspjela je osvojiti novi break i to bez izgubljenog poena i u potpunosti se vratila u igru.

Iako je izgubila dva breaka, Serena se nije predala i na servis Pliškove imala je nove tri meč lopte, ali ih nije uspjela iskoristiti, a kada je i deseti gem Čehinja riješila u svoju korist i izjednačila na 5:5, bilo je jasno da će doći do pobjede i da za Williams nema povratka u ovaj meč.

U drugom susretu Naomi Osaka pobijedila je Elinu Svitolinu uz sigurnih 2:0.