US Open
0

Serena Williams i Stosur u polufinalu

Totalsport
Serena Williams (Foto: Reuters)
Serena Williams (Foto: Reuters)
Amerikanka Serena Williams i Australka Stosur prve su dvije teniserke koje su izborila plasman u polufinale US Opena, posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone u New Yorku.

Serena Williams, vlasnica 12 Grand Slam turnira i dva US Opena (1999., 2009) u pojedinačnoj konkurenciji, pobijedila je u četvrtfinalu 17. nositeljicu, 20-godišnju Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu 7-5, 6-1 nakon 79 minuta igre.

Početak tog meča bio je neobičan. U prvih šest gemova dogodilo se šest breakova, da bi Amerikanka u sedmom gemu napokon držala svoj servis. Pavljučenkova je kod 5-6 imala gem-loptu za ulazak u tie-break. Nije uspjela, a u drugom setu uhvatila je samo jedan gem.

Pavljučenkova je plasmanom u četvrtfinale izjednačila svoj najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima. Među osam najboljih bila je i na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Serena Williams igrat će za finale protiv bolje iz susreta prve teniserke svijeta, Dankinje Caroline Wozniacki i Nijemice Andree Petkovic.

Australka Samantha Stosur svladala je prošlogodišnju finalisticu u New Yorku, Ruskinju Vjeru Zvonarjevu 6-3, 6-3. Bio je to 10. susret ovih igračica. Nakon što je Ruskinja dobila prve dvije utakmice, Stosur je sada upisala osmu uzastopnu pobjedu.

Stosur je u prethodne dvije runde odigrala dva maratonska meča, ali je posao protiv Zvonarjeve okončala za samo 67 minuta. Imala je 25 izravnih poena, Zvonarjeva samo devet. Australka je realizirala tri od četiri break lopte, a Zvonarjevoj nije dopustila niti jednu.

U polufinalu će Stosur igrati protiv bolje iz meča Talijanke Flavije Pennette i Njemice Angelique Kerber.

US Open, četvrtfinale teniserki:

S. Williams (28) – Pavljučenkova 17 7-5, 6-1 Stosur (6) – Zvonarjeva (2) 6-3, 6-3