Drugi dan Wimbledona
0

Serena Williams, Federer i Đoković danas u akciji

Sarajevo-x.com
Roger Federer (Foto: AP)
Roger Federer (Foto: AP)
Nakon što je Venus Williams u prvom meču na Wimbledonu u ponedjeljak pobijedila Uzbekistanku Akgul Amanmuradovu 6-3, 6-1, danas je dan kada će se nakon povrede, zbog koje je pauzirala skoro godinu, na terenu pojaviti njena sestra Serena. Ona će snage odmjeriti s Francuskinjom Aravane Rezai na centralnom terenu.

Rezai je prošle godine bila među 20 najboljih teniserki svijeta, a trenutno je 52.

Osim povratnica iz SAD-a, utorak na Wimbledonu donosi i brojna druga poznata lica iz svijeta bijelog sporta. Srbijanka Ana Ivanović igra protiv Amerikanke Melanie Oudin, pobjednice US Opena iz 2009.

Osvajačica French Opena, Kineskinja Li Na, na terenu 2 igra protiv Alle Kudryavtseve, a Caroline Wozniacki protiv 28-godišnje Španjolke Arantxe Parre Santonje.

I od Ruskinje Marije Sharapove i Francuskinje Marion Bartoli očekuje se da lako prođu prvi krug takmičenja u utorak.

Federer i Đoković u centru pažnje

U muškoj konkurenciji šesterostruki osvajač Roger Federer, trenutno trećeplasirani na ATP listi, igra protiv Mikhaila Kukushkina iz Kazahstana, dok Novak Đoković igra protiv Francuza Jeremyja Chardyja.

Ljubitelji tenisa jedva čekaju da Federera i Đokovića vide u akciji.

Na terenu 1 gledat ćemo Andyja Roddicka protiv Andreasa Becka, a na terenu 3 prošlogodišnje "mataronce", koji su više od tri dana igrali jedan protiv drugog, Johna Isnere i Nicolasa Mahuta.

Šveđaninu Robinu Soderlingu suprotstavit će se Philipp Petzschner, protiv kojeg je dosad u karijeri igrao dva puta i oba puta ga pobijedio.

Juan Martin del Potro, pobjednik US Opena iz 2009. godine, na terenu 18 igra protiv Flavija Cipolle, dok će se Marcos Baghatis suprotstaviti Jamesu Blakeu.

Uvjerljivi Nadal, Venus, Zvonarjeva

Podsjetimo, prvog dana takmičenja Španac Rafael Nadal uvjerljivo je krenuo u odbranu titule osvajača Wimbledona, a odlično su odigrale i Venus Williams, Vera Zvonarjeva i Svetlana Kuznjecova.