WTA Stanford
0

Serena Williams deklasirala Šarapovu

Totalsport
Serena Williams
Serena Williams
Sa 6-1, 6-3 nadigrala je Serena Williams Ruskinju Mariju Šarapovu u četvrtfinalnom dvoboju WTA-ovog turnira u kalifornijskom Stanfordu te izborila polufinale protiv Sabine Lisicki.

"Dobro sam krenula u meč. Ne možeš dobiti petu igračicu svijeta ako nisi maksimalno koncentrisana. Ovo je sjajna pobjeda za nastavak moje sezone na tvrdoj podlozi. Igram bolji tenis no što sam igrala prošlog mjeseca. Naporni se rad isplaćuje. Nadam se da će se nastaviti i dalje", kazala je Amerikanka, trenutno 169. teniserka WTA-ovog poretka, koja igra tek treći turnir nakon vimbldonske pobjede prošle godine i prvi na američkom tlu od US Opena 2009. godine.

Šarapova je u meč ušla s osam neprisiljenih grešaka prije neoo što je pogodila svoj prvi winner.

"Nije to bio moj dan. Serena je servirala i udarala tako dobro da sam kasnila u svim reakcijama. Osjećala sam se kilavo. Bio je to loš dan, ali i podsjetnik da moram bolje".

Riječ je o rivalstvu dviju ponajboljih teniserki proteklog desetljeća koje to zapravo i nije. Serena je slavila šesti put zaredom i sedmi u devet dosad odigranih mečeva. Nije Šarapova dobila Amerikanku od finala WTA Championshipsa 2004. godine.

U polufinalu će Williams biti favoritkinja protiv mlade Njemice Sabine Lisicki, koja je dobila Agnieszku Radwansku u trima setovima, ali prilično lošom igrom prepunom forsiranja winnera i grubih promašaja.

U drugom će se polufinalu sastati Marion Bartoli i Dominika Cibulkova, Slovakinja koja pod vodstvom Željka Krajana traži svoju prvu titulu na WTA-ovu Touru.

 WTA Stanford, četvrtfinale:

Cibulkova (8) – Erakovic 6-1, 6-1

Bartoli (3) – Morita 6-1, predaja Morite

Lisicki – Radwanska (5) 7-6(4), 2-6, 6-2

Williams -Šarapova (2) 6-1, 6-3