"O Bože, decenije..."
166

Serena se oprostila riječima koje će se pamtiti: Hvala Venus, razlogu zašto sam postojala

D. P.
Williams je posebno zahvalna porodici (Foto: Screenshot)
Williams je posebno zahvalna porodici (Foto: Screenshot)
Nakon što je završila i više nego bogatu karijeru, slavna teniserka Serena Williams u suzama je dala izjavu koja će se dugo pamtiti. Prepuni Arthur Ashe u New Yorku mjesto je posljednjeg čina velike karijere.
Serena Williams je u trećem kolu US Opena poražena u tri seta od Ajle Tomljanović čime je završena bogata karijera.

Na njenom omiljenom turniru, gdje je osvojila šest titula u singlu, Serena je odlučila završiti karijeru. Uz velike ovacije najveća teniserka svih vremena oprostila se od tenisa.

Za kraj je dala izjavu u kojoj je odala priznanje sestri i rivalki, velikoj teniserki Venus Williams s kojom je zajedno obilježila predivnu eru svjetskog tenisa.

"Ne bih bila što jesam da nije Venus. Hvala ti, Venus. Ti si jedini razlog zašto je Serena Williams ikada postojala. Ovo su suze radosnice, nadam se", rekla je slavna teniserka nakon posljednjeg meča u karijeri.

Nastavila je Serena zahvaljivati ljudima koji su bili zaslužni za nevjerovatne uspjehe krunisane s 23 titule u Grand Slam singlu.

"Hvala oče, znam da gledaš. Hvala mama. Želim se zahvaliti svima koji su bili na mojoj strani toliko godina, decenija. O moj Bože, doslovno decenijama. Sve je počelo od mojih roditelja i oni zaslužuju sve. Tako sam im zahvalna", dodala je uplakana Serena.

Za kraj, Amerikanka se zahvalila Ajli Tomljanović i čestitala joj na zasluženoj pobjedi, što joj nikada u karijeri nije bio problem priznati.