WTA Miami
0

Serena pobijedila Venus Williams

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Amerikanka Serena Williams savladala je stariju sestru Venus 6-4, 3-6, 6-3 nakon jednog sata i 55 minuta igre u polufinalu velikog WTA turnira u Miamiju.

Ovom je pobjedom Serena osigurala ostanak na prvom mjestu WTA liste sljedeće sedmice. Znalo se da je Sereni trebao plasman u finale Sony Ericsson Opena. U suprotnom bi sljedeće sedmice na tron skočila Ruskinja Dinara Safina, no, Serena to nije dopustila.

  • Baš sam željela ostati prva igračica svijeta, čini mi se da sam sretnija zbog toga što sam u tome i uspjela, nego zbog same pobjede – komentirala je nakon meča Serena, koja će u finalu igrati protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, pobjednice nad Ruskinjom Svjetlanom Kuznjecovom 6-3, 2-6, 7-5 u prvom polufinalu.

  • Bez obzira što se moja sestra borila za ostanak na prvom mjestu, izašla sam na teren po pobjedu. Ne mogu nikome ništa poklanjati. Nisam uspjela i zbog toga sam razočarana, ostala Serena prva ili ne – izjavila je Venus.

Bio je to jublarni, 20. meč između dvije sestre, te 10. pobjeda mlađe Serene. Sada su izjednačene i u dvobojima u Miamiju, obje po dvije pobjede. Venus je bila bolja 1999. u finalu i 2005. u četvrtfinalu, a Serena 2002. u polufinalu i na ovogodišnjem izdanju, opet u polufinalu.

Gledatelji su u dvoboju sestara vidjeli čak 11 breakova. Serena je iskoristila 6 do 19 break prilika, a Venus 5 od 7. Mlađa sestra osvojila je na kraju 82 poena, jedan više od starije.

Serena Williams igrala je protiv Viktorije Azarenke dva puta, lani i ove godine u Australian Openu. Prošle godine je Serena u 3. kolu pobijedila 6-3, 6-4, no, ove godine je Bjeloruskinja u osmini finala dobila prvi set sa 6-3, ali je u drugom, kod vodstva 4-2 za Amerikanku, predala dvoboj.

WTA Miami, polufinale:

Azarenka (11) – Kuznjecova (8) 6-3, 2-6, 7-5 S. Williams (1) – V. Williams (5) 6-4, 3-6, 6-3