Tenis
0

Serena: Ako budem mogla, igrat ću finale Fed Cupa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američka teniserka Serena Williams, od idućeg ponedjeljka nanovo najbolja svjetska teniserka, nije se dobro provela na aktualnom WTA turniru u Pekingu.

U 3. kolu ju je sa 6-4, 3-6, 7-6(5) pobijedila ruska teniserka Nadežda Petrova, a Serena je nakon poraza pričala i o finalu Fed Cupa u kojem će Amerikanke gostovati u Reggio Calabriji kod Italije (zemljana podloga).

Sedmog i osmog dana novembra se igra finale, odnosno nekoliko dana nakon završnice teniske godine i Sony Ericsson Championshipsa teniserki u Dohi.

  • Ako budem mogla igrat ću finale Fed Cupa. No, pitanje je kako ću se osjećati na kraju godine, kada smo sve iscrpljene. Voljela bih igrati, nije istina da prije svega odbijam nastupe - rekla je Serena koja nije igrala tokom pobjeda SAD-a protiv Argentine i Češke ove godine.

  • Čak i ako ne budem igrala mislim da SAD ima odličnu ekipu, koja je spremna slaviti. Melanie Oudin je djevojka na koju se možete pouzdati, kao i sve ostale teniserke koje konkuriraju za nastup - završila je Serena.