Roland Garros
0

Schiavone protiv Na Li za naslov u Parizu

Totalsport
Francesca Schiavone (Foto: Reuters)
Francesca Schiavone (Foto: Reuters)
Talijanka Francesca Schiavone, peta teniserka svijeta, plasirala se u finale Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira godine. Braniteljica naslova u polufinalu je nadigrala domaću predstavnicu Marion Bartoli.

Schiavone je nakon 90 minuta igre slavila sa 6-3, 6-3 i drugi put u karijeri ušla u finale jednog Grand Slam turnira. Ni na jednom od tri preostala turnira iz najviše kategorije nikad nije došla dalje od četvrtfinala, ali pariška joj zemlja očito savršeno odgovara. Lani je u Parizu napravila senzaciju, a ove godine ima priliku, iako sada ne toliko neočekivano, ponoviti priču.

Suparnica će joj u finalu biti sedma igračica svijeta, Kineskinja Na Li, koja je u ranijem polufinalu svladala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6-4, 7-5. Schiavone i Na Li dosad su odigrale četiri međusobna dvoboja, a svaka je pritom pobijedila po dvaput. Posljednji su se put sudarile lani upravo na Roland Garrosu gdje je, dakako, bolja bila Talijanka.

Što se tiče njenog današnjeg meča protiv Bartoli, treba spomenuti da su obje teniserke čvrsto držale svoj servis sve do osmog gema kada je Schiavone napokon došla do prilike za break i uspješno je realizirala, a onda u sljedećem gemu privela set kraju.

U drugom je setu do prve i jedine šanse za obrat došla i Francuskinja. Iskoristila ju je i povela s 2-0, ali to joj nije bilo dovoljno za preokret. Schiavone je već u trećem gemu napravila break i vratila se u igru, potom je u sedmom gemu još jednom oduzela servis suparnici, a meč je zaključila novim obratom u devetom gemu. Peta joj je to pobjeda protiv Bartoli u šest odigranih mečeva. 

Roland Garros, teniserke, polufinale:

Li (6) – Šarapova (7) 6-4, 7-5 Schiavone (5) – Bartoli (11) 6-3, 6-3