Tenis
1

Šarapova: Volim Facebook, ali ne mogu se zamisliti na Twitteru

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: Arhiv/AFP)
Marija Šarapova (Foto: Arhiv/AFP)
Najbogatija i najpopularnija svjetska sportašica, ruska teniserka Marija Šarapova, smatra da bi joj bilo suviše dosadno priključiti se "Twitter porodici".

"Mislim da bi to bilo previše za mene. Mislim, dosadna sam sama sebi na svakodnevnoj bazi i ako radim nešto dosadno, recimo, jedem tjesteninu, pa ne mora cijeli svijet znati da sam ja u nekom restoranu u kojem jedem tjesteninu. Dovoljno je što pišem redovito SMS poruke. Ne mogu ni zamisliti kako bi to izgledalo da još pišem i na Twitteru konstantno. Dobila bih artritis na prstima. Ionako previše pišem SMS poruke, neugodno mi je zbog toga", rekla je Šarapova.

Dolaskom na Twitter, nema nikakve sumnje, vrlo brzo bi stekla milione i miliona pratitelja. No, ipak je prisutna na jednoj društvenoj mreži, i to na Facebooku.

"Volim pisati na Facebooku, koji je za mene više kao putnički dnevnik. Već imam sedam miliona obožavatelja, iako nemam pojma odakle su i ko su oni. Volim pisati na jedan zabavni, opušteni način, a ne da to bude poput nauke. Sada ubacujem puno više slika nego ranije. Osjećam da je Facebook medij na kojem želim to podijeliti s drugima više nego bilo koji drugi", objasnila je Šarapova.