Olakšala dušu
12

Šarapova potpuno iskreno: Bilo je dana kad nisam imala pojma gdje sam

Klix.ba
Marija Šarapova (Foto: EPA-EFE)
Marija Šarapova (Foto: EPA-EFE)
Ruska teniserska Marija Šarapova (31) je jedna od najznimjivijih priča ovogodišnjeg Australian Opena budući da će igrati svoj 55. Grand Slam u karijeri, a protivnica u prvom kolu bit će joj 22-godišnja Britanka Harriet Dart.

Šarapova je posljednji Grand Slam osvojila prije gotovo pet godina u Parizu, ali Ruskinja je opasna kao uvijek iako se to ne bi reklo kada se pogleda njen renking prema kojem je tek 30. teniserka svijeta.

Međutim, svi jako dobro znamo koliko može, a osvajačica Australian Opena iz 2008. godine dala je kratak intervju za YouTube kanal turnira u kojem se osvrnula na karijeru.

"Još od juniorski dana sam igrala ovdje. Kad sam prvi put primila pehar za drugo mjesto, nadala sam se da ću jednom osvojiti i seniorski turnir. Igrala sam tu puno velikih mečeva. Neke sam izgubila, ali sam iz svih njih puno naučila. Dok sam bila mlađa, moj tenis se svodio na hotele i treniranje. Iskreno, bilo je trenutaka kad uopšte nisam razlikovala jedan grad od drugog, nisam znala gdje sam. Sad sam starija i iskusnija i puno više uživam jer imam svoje rutine na koje sam navikla. Puno više vremena provodim u samom gradu u kojem igram, upoznajem kulturu i divim se arhitekturi ili nečemu trećem. Na taj način se isključim od samog takmičenja i ludnice koju nose dvije sedmice velikog turnira", rekla je Šarapova.