WTA Memphis
0

Šarapova lakoćom do 21. titule u karijeri

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Ruska 22-godišnja tenisačica Marija Šarapova pobijedila je sa 6-2, 6-1 četiri godine stariju švedsku kvalifikanticu Sofiju Arvidsson u finalu WTA turnira u Memphis.

Dvoboj je trajao samo 66 minuta, a Šarapova nije imala niti najmanjih poteškoća na putu do trijumfa na turniru koji se igrao za nagradni fond od 220.000 dolara.

Bio je to njezin drugi turnirski nastup ove godine, nakon razočaravajućeg poraza u 1. kolu Australian Opena od sunarodnjakinje Marije Kirilenko. Memphis je osvojila bez izgubljenog seta i dokopala se svog 21. naslova u karijeri.

"Dolazeći na ovaj turnir, željela sam samo odigrati što više mečeva. Odigrala sam ih pet i osvojila turnir, bolje nije moglo. Jako sam sretna", izjavila je Šarapova, koja će na WTA tabeli skočiti sa 16. na 13. mjesto u ponedjeljak.

Sofia Arvidsson, 102. teniserka svijeta, jedva je stigla na kvalifikacije u Memphis, a na kraju je ostvarila uspjeh kojem se vjerojatno niti sama nije nadala. Šveđanka je jedini WTA naslov u karijeri osvojila baš u Memphisu 2006. godine, očito da je ovo njen turnir, bez obzira na uvjerljivi poraz od Šarapove, koja ju je svladala i 2003. godine u Luksemburgu u jedinom njihovom dosadašnjem dvoboju.

WTA Memphis, finale:

Šarapova (1) – Arvidsson 6-2, 6-1